cover IT leaks

Het boek is grotendeels uitverkocht. Een heruitgave als e-book wordt op dit moment onderzocht.

‘Het schrijven van dit boek was een ontdekkingstocht die vele malen meer opgeleverd heeft dan ik ooit had durven dromen. Iedere keer weer stootte ik op zaken die absurd, grappig, maar vaak ook beangstigend waren.
Het verhaal van de geschiedenis van de IT en van haar gevolgen bleek een hermansiaans universum, dat door genialiteit, stupiditeit en misverstanden geregeerd wordt. Het lijkt ook heel sterk op de wereld van sciencefictionfilms, daarom heb ik ook vaak uit die films geciteerd.
Maar vergist u zich niet: dat is de wereld waarin wij leven, een wereld die dankzij de IT met de dag absurder wordt.’

(De auteur over het schrijven van het boek)

Flaptekst:

Dit is geen IT-boek.

Het is een boek over de gevaren van IT en over hoe het zover gekomen is. Het legt aan de hand van de geschiedenis van de IT uit hoe het komt dat IT-projecten zo vaak mislukken, hoe soms willens en wetens miljoenen verspild worden en hoe het anders kan. Je leest waarom criminelen zich steeds vaker richten op IT en hoe onze hele economie steeds afhankelijker wordt van rammelende IT-oplossingen.

Het boek is een leesbare, spannende en humoristische uiteenzetting over zowel alledaagse problemen als over mislukte megaprojecten. Een boek dat iedereen zou moeten lezen.

Dré de Man was jarenlang hoofdredacteur van de bladen Java Magazine, Software Release Magazine en Optimize, IT-vakbladen over onder andere softwareontwikkeling en IT-architectuur. Voor dit boek sprak Dré met verschillende kopstukken uit de IT-wereld.

‘De kans dat een groot IT-project slaagt is vrijwel nul.’
— Roger Sessions
‘Het wordt met IT alleen maar erger.’
— Anders Hejlsberg
‘Op een dag loopt de wereld vast.’
— Jeff Sutherland

 

 

Nieuws & aanvullingen - Vrijwel overal in de winkel - URL's bij eindnoten - Lezingen - De inhoud - Reacties